Jdi na obsah Jdi na menu
 


Zpetejte se ;)

28. 9. 2007

Zde můžete napsat cokoliv, co se týká králíčků, nebo těchto stránek. Vaše dotazy ráda zodpovím.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Odpověď pro Majkla

(Petra, 16. 12. 2007 20:31)

Dobrý den.
Moji králíci nejsou v žádném případě výlukové.Z fotek se toho nedá moc poznat, jestli vám to nedošlo... A hlavně , plášť , to je to poslední , záleží spíš na tvaru těla . K bodům jsem přišla na výstavách a oceňovali je odborníci na zakrslá plemena.Můj chov je kvalitní , získaný od špičkového chovatele, takže žádné výluky...
Nashledanou , Petra

ocenění

(Majkl, 16. 12. 2007 16:06)

Dobrý den koukal sem na strakáče na vašich strankach a většina z nich sou výluky diky potrhané nebo nesouměrné plaštove kresbě tak se ptam kdo vam je ocenoval nebo kde jste na ty body přišla?
s pozdravem Majkl

Odpověď pro Dodi

(Petra, 4. 12. 2007 18:56)

Dobrý den. Tyto zakrs. králíčky nechovám. Chovám jen ty , co jsou zapsané v rubrice : Chovní králíci.

cerveny

(dodi, 2. 12. 2007 17:41)

dobry den mate v chovu zakrsle cervene kralicky. je jedno jeslti beranky nebo normalni usaky... dekuji

Odpověď pro Věru

(Petra, 1. 12. 2007 10:07)

Dobrý den.
Pokud chcete mít dva králíčky v jedné kleci , záleží hodně na povahách králíčků. Ale pokud budou tedy vykastrovaní, tak se jejich temperament sníží a budou klidnější , neměli by se tedy prát . Ale jistě vám to říct nemůžu , protože každý králíček je jiné povahy.
Buhužel, ale králíčky které sháníte se v mém chovu nenacházejí. Nyní žádná mláďátka na prodej nemám, mám poze k darování starší chovné samice,ale ty jsou pro společný chov naprosto nevhodné.
Ať vám králíci dupou !

zakrslýci

(věra, 30. 11. 2007 9:36)

dobrý den chci si poridit 2 kralicky, zakrsle, a chtela jsem se zeptat jestli by se snesli 2 kralici kdyz budou kastrovani. a stejneho veku. 2 klece bych doma mit nemohla, tak se radeji predem ptam. jeste jsem se chtela zeptat jestli se ve vasem chovu nalezaji take mladi : beranek cernotrislovy, normalni usak durynsky nebo perlovy dekuji predem za odpoved

Odpověď pro Alenu

(Petra, 8. 11. 2007 18:04)

Dobrý den. To co si myslíte, je nejspíše věc názoru. Králík opravdu náročný není. Možná tak začáteční investice, jako je nákup klece a příslušenství . A já dávám , nebo prodávám králíčky pouze opravdovým milovníkům králíčků.Proto upřednostńuji osobní odběr.S mnoha majiteli jsem stále v kontaktu, a proto vím, že můj chov je zdráv a není zdegenerovaný.Já si totiž vybírám majitele. Když se mi nezamlouvají , neprodám jim králíčka. Zní to divně , ale je to tak . Mám své králíky ráda a nikdy bych je nedala někam, kde o ně nebude dobře postaráno a budoucí majitele často dostatečně upozorňuji na možná rizika.
Ale klobouk dolů před vámi, je vidět, že máte svojí králindu opravdu ráda.
Nashledanou , Petra

chov králíčka

(Alena, 8. 11. 2007 14:14)

Dobrý den, myslím si, že to co uvádíte na úvodní stránce je poněkud scestné - za prvé chov králíčka rozhodně nenáročný není, naopak je rozhodně náročnější než třeba chov kočky - a to nejen časově, ale právě i finančně. A doporučovat králíčka jako "hračku" pro děti, to je také trochu "scestné". Bohužel v dnešní době jsou již králíčci tak zdegenerovaní, že je postihují různé nemoce a dědičné vady, že pořízení si králíčka jako společníka se může stát až finančně neúnosné - vím o čem mluvím, jen tento rok mě moje králinda stála už přes 10000,--. Budoucí potenc. majitelé by se měli hlavně upozorňovat na tuhle stránku chovu králíčka. Samozřejmě existuje stále dost lidí, kteří při jakémkoliv problému se králíčka zbaví - a co teprve rodiče, které pořídí králíčka dítěti. Většinou to berou jako hračku a když je s hračkou problém, tak se jí zbaví, když pak vidíte zoufalé reakce dětí, které chtějí svého králíčka zachránit a rodiče jim odmítnou dát peníze byť jen na "pouhé" očkování, to je pak docela smutné. Zdraví Alena Stašková

Odpověď pro Andreu

(Petra, 4. 11. 2007 13:39)

Dobrý den
U samiček se to stává velmi často.Jsou agresivnější a každá si chce hájit svě území. Je také možné , že se jedna ze samiček nechce podřídit té druhé.Proto dochází k jejich bojům.Pokud se vaše samičky nekoušou a nenapadají,když jsou puštěné, dalo by se to řešit tím oddělením.
Jinak většina lidí , když chce mít dva králíčky , si pořizuje páreček , který pak většinou tvoří harmonický pár. Pokud nechtějí případná králíčátka, řeší se to kastrací samce. Samice se kastrovat nedoporučuje.
Je sice lepší mít dva králíčky pospolu, ale pokud na ně máte dostatek času, tak mu samota nevadí. Některý králík ani společníka nesnese, záleží na jeho temperamentu .
Máte zde několik možností , musíte nějakou vyzkoušet. Přímo se opravdu nedá poradit, protože třeba až budou vaše samičky dospělé , snesou se v pohodě...A nebo také ne.Moc sem vám asi neporadila, ale tak aspoň něco .

Dotaz

(Andrea Kyselá, 4. 11. 2007 8:30)

Dobrý den,
chtěla bych se zeptat..., mám dvě králičky, které se narodily 1.července 2007. Dnes mají 4 měsíce. Jsou to sestry, ale posledních 15 dní se v kleci napadají, honí se a koušou se. Mám strach, že si něco udělají, takže jsem se chtěla zeptat, proč se k sobě takto chovají, když jsou to sestry a jestli bych je neměla raději oddělit..... nebo jestli je to "časem" nepřejde..... Když jsme se rozhodovali koupit jednoho nebo dve králíčky, dočetli jsme se, že je pro ně lepší, když budou dva, ale zatím to tak moc nevypadá. Nemohla byste nám poradit????

Díky Andrea


« předchozí

1 | 2 | 3 | 4 | 5